Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i människa-datorinteraktion

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala

Masterprogram i människa-datorinteraktion

Specialister i människa-datorinteraktion arbetar med att göra informationsteknik intressant, användbar och rolig. I dag finns informationsteknik som en väsentlig del av vår vardag och ingår i nästan alla produkter och tjänster. Oavsett om ditt mål är att skapa framtidens mobiltelefon, designa nästa generations sociala medier eller hjälpa personer med funktionsnedsättning till ett rikt liv med hjälp av IT, så är människa-datorinteraktion ditt ämne.På programmet i människa-datorinteraktion får du lära dig de teoretiska och praktiska kunskaper som krävs för att skapa välfungerande och innovativa IT gränssnitt, produkter, och tjänster. Programmet ger unika möjligheter att kombinera en sociologisk och psykologisk teoribas för människa-datorinteraktion med djup kunskap i metodik för interaktionsdesign och en god förståelse för den allra nyaste teknikutvecklingen. För att kunna ge dig utmaningar i form av realistiska och relevanta projekt samarbetar vi med ledande IT-företag och organisationer som hjälper oss formulera kursprojekt.Som expert på användbarhet hos IT-system kommer du att ha en god arbetsmarknad både i Sverige och utomlands. Du kan arbeta med samtliga frågor som rör gränssnittsdesign och användbarhet, från analys och kravspecifikation till design och implementation av interaktiva artefakter, användargränssnitt och IT-tjänster.Programmet ges i Uppsala. Undervisningen sker på engelska.Programmet leder till en filosofie masterexamen med människa-datorinteraktion som huvudområde.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om minst 180 hp med 30 hp i ett datarelaterat ämne.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i människa-datorinteraktion

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: