Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i medicinsk forskning

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala

Masterprogram i medicinsk forskning

Medicinsk forskning är ett vetenskapligt område med en alltmer expanderande genetisk kunskap, där man har storskaliga molekylära och bioinformatiska metodiker till hands.Masterprogrammet i medicinsk forskning syftar till att ge forskningsorienterade studenter en omfattande utbildning inför framtida doktorandstudier genom att utöka deras teoretiska grund och insikt i aktuell biomedicinsk forskning, bedriva praktiska forskningsprojekt, samt bygga upp ett nätverk av forskare.Studenterna kommer att följa ett ett-årigt kurspaket som tar upp banbrytande biomedicinska forskningsfrågor och olika molekylära och bioinformatiska metoder. Under det andra året kommer studenterna att fortsätta med ett individuellt forskningsprojekt (cirka 15 veckor) och ett masterprojekt (cirka 20 veckor), som utförs i forskningsgrupper vid Uppsala universitet, Sveriges lantbruksuniversitet, Stockholms universitet, Karolinska Institutet, biomedicinska företag eller myndigheter.Laboratorieverksamheten övervakas av etablerade forskare och studenterna kommer att delta i forskningsgruppens aktiviteter (laborationer, seminarier, forskningspresentationer osv.) på liknande sätt som doktorander och forskare. Studenterna har möjlighet och skyldighet att välja sina forskargrupper och projekt under praktikperioderna, medan den teoretiska forskningsinriktade utbildningen ges inom universitetet.Undervisningen sker på engelska.Programmet leder till en medicine masterexamen med medicinsk vetenskap som huvudområde.

Förkunskaper

Kandidatexamen med ett biovetenskapligt ämne som huvudområde, (t.ex. biomedicin, bioteknologi, läkarprogram, veterinärprogram) från ett internationellt erkänt universitet, inklusive 10 hp i vardera cellbiologi, biokemi och genetik.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfyller du kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i medicinsk forskning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: