Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i tillämpad beräkningsvetenskap

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala

Masterprogram i tillämpad beräkningsvetenskap

Datorsimuleringar av komplexa problem och hantering av stora datamängder spelar idag en nyckelroll i vetenskapliga undersökningar och ingenjörsarbete. Masterprogrammet i tillämpad beräkningsvetenskap erbjuder dig möjligheter att bredda och fördjupa dina kunskaper inom naturvetenskap eller teknik med inriktning mot datorer, datorsimuleringar och matematiska modeller. Du lär dig att tillämpa beräkningsmetoder, datahantering, program och programvara, matematiska och statistiska modeller inom ditt speciella intresseområde.För att kunna använda, utveckla och tillämpa datorsimuleringar inom ett visst ämnesområde krävs en god bakgrund inte bara i själva ämnesområdet som till exempel kemi eller fysik, utan också i beräkningsmetoder, avancerade datorer, programvara, programmering och statistiska och matematiska modeller.Masterprogrammet i tillämpad beräkningsvetenskap ger dig dessa kunskaper. Tillämpad beräkningsvetenskap är ett tvärvetenskapligt område där frågor inom områden som exempelvis kemi, biologi, fysik, finans och geovetenskap studeras, med hjälp av avancerade datorer och mjukvara för att utföra numeriska simuleringar baserade på matematiska och statistiska metoder.Programmets tvärvetenskapliga innehåll ger dig en unik kompetens som är efterfrågad på arbetsmarknaden. Det finns ett ökande behov av kvalificerad arbetskraft som kombinerar naturvetenskapliga kunskaper med matematisk modellering, programmering av avancerade datorsystem och färdigheter i att använda moderna beräkningsvetenskapliga verktyg. Utbildningen ges på engelska. Programmet leder till en naturvetenskaplig masterexamen med tillämpad beräkningsvetenskap som huvudområde.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om minst 180 hp med matematik, datavetenskap eller annat tekniskt-naturvetenskapligt ämne som huvudområde. 30 hp matematik, 5 hp numeriska metoder och 5 hp programmering Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i tillämpad beräkningsvetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: