Visa allastudier.se som: Mobil

Mat, hälsa och kommunikation

Uppsala universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
7.5 hp
Deltid

Mat, hälsa och kommunikation

Kursen ger förutsättningar att utveckla kunskaper och färdigheter i muntlig och skriftlig kommunikation i relation till mat och hälsa. Under kursen behandlas kommunikationsprocesser, informationskällor, informationsbarriärer och sårbara målgrupper. Olika kommunikationsmetoder diskuteras i relation till kostråd, näringsrekommendationer och hälsopåståenden. Kursen genomförs till stor del i form av självständigt arbete i grupp och individuellt med anpassning mot den egna professionen.

Förkunskaper

Kandidatexamen eller motsvarande examen på grundnivå om minst 180 hp inom det samhällsvetenskapliga eller folkhälso- och vårdvetenskapliga området eller minst 180 hp inom lärarprogrammet med inriktning hem- och konsumentkunskap (minst 60 hp hem- och konsumentkunskap) eller motsvarande.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön