Metaetik och värdeteori

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
7.5 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Uppsala
Vår 2024
2023-10-15

Uppsala
Höst 2023

Metaetik och värdeteori

Metaetiken sysslar med frågor om moraliska föreställningars och värderingars natur. Några exempel på sådana frågor är:- Kan moraliska föreställningar vara sanna/falska?- Kan de vara objektivt sanna/falska?- Kan de underbyggas av rationella argument?- Vad innebär det att ha en moralisk värdering?

Det finns värderingar också inom andra områden. Det bredare fält som studerar värderingar mer allmänt kallas i Sverige "värdeteori". Vissa av de övriga värderingarna rör estetiska förhållanden, andra handlar om vad det innebär att handla rationellt och ytterligare andra rör bedömningen av vetenskapliga teorier.

Kursen ägnas i huvudsak åt metaetik, men kopplingen mellan metaetiska frågor och de liknande frågor som uppstår om andra värderingar kommer också att belysas.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Metaetik och värdeteori

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön