Mikrobiell genetik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Uppsala

Mikrobiell genetik

Kursen har tre syften: (i) att ge dig en teoretisk förståelse av mikrobiell genetik; (ii) att lära dig hur man gör genetisk forskning i praktiken; (iii) att uppmuntra dig till logiskt tänkande vid analys och lösning av vetenskapliga problem inom genetiken. Fokus kommer att vara på de två mest studerade bakterierna, Escherichia coli och Salmonella enterica, men exempel från andra bakterier och mikroorganismer kommer också att behandlas.

Kursen omfattar den centrala dogmen (DNA-replikation, RNA-transkription, proteinsyntes), mekanismer för att kontrollera och reglera genuttryck, mekanismer för bevarande, mutation och utbyte av genetisk information mellan organismer, inklusive plasmid- och bakteriofaggenetik. Laboratoriearbetet introducerar dig till konstruktion av bakteriestammar, urval och screening av mutanter samt DNA-sekvensanalys i datorövningar.

Förkunskaper

Avklarade kurser om 60 hp i biologi inklusive 1) Molekylärbiologi och genetik, 10 hp, Mikroorganismers liv och interaktioner, 5 hp, och Cellbiologi, 15 hp, eller 2) Biologi A: mönster och processer, 22,5 hp, eller Biologi A: mönster, processer och didaktik 22,5 hp, och Cellbiologi, 15 hp.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Mikrobiell genetik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön