Mikrobiella eukaryoters diversitet och evolution

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Uppsala

Mikrobiella eukaryoters diversitet och evolution

Kursen ger grundläggande kunskaper om diversiteten av svampar och protister. Vi går igenom de idag vedertagna hypoteserna om den eukaryota cellens ursprung, de viktigaste grupperna av svampar och protister och deras släktskap, inkluderande alger, flagellater, amöbor, ciliater, predatorer, jäst och mögel. Kursen omfattar ursprunget och evolutionen av kloroplaster, mitokondrier, och evolutionen av växter, djur och svampar från encelliga förfäder. Vi studerar parasitism genom att belysa exempel på diversiteten av sådana. Vi ger också en överblick över betydelsen av svampar och protister för ekosystem och samhälle.

Förkunskaper

Avklarade kurser om 60 hp i biologi inklusive 1) Organismernas evolution och mångfald, 15 hp, Molekylärbiologi och genetik, 10 hp, Mikroorganismers liv och interaktioner, 5 hp, Cellbiologi, 15 hp, och genomgången Ekologi och populationsgenetik 15 hp varav 7 hp avklarade, eller 2) Biologi A: mönster och processer, 22,5 hp, alternativt Biologi A: mönster, processer och didaktik, 22,5 hp, samt i båda fallen Cellbiologi, 15 hp.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Mikrobiella eukaryoters diversitet och evolution

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön