Miljöetnografi

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Uppsala

Miljöetnografi

Vår tid - ofta kallad antropocen - präglas av pandemier, klimatförändringar och extrema väderhändelser, miljöförstöring, utrotning av arter och minskad biologisk mångfald. Gränserna mellan natur och kultur ifrågasätts alltmer. Denna kurs undersöker hur samtida miljöproblem har en lång historia och är ett resultat av samspelet mellan kultur, politik, ekonomi, teknik och ekologi. För att förstå och hantera sådana komplexa problem krävs därför inte bara kunskap om hur ekosystem fungerar, utan också kritiska insikter om hur kulturella föreställningar, sociala normer, ekonomiska värderingar och politiska intressen formar människors förhållande till organisk och icke-organisk natur.

Kursen utforskar grundläggande frågor om mening, värde och handling i relationer mellan samhällen och miljöer. Den ger etnografiska perspektiv på några av de miljöutmaningar som mänskliga samhällen och ekosystem står inför, hur olika människor hanterar dem på olika sätt och hur humaniora och samhällsvetenskaperna kritiskt kan engagera sig i dem.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Miljöetnografi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön