Visa allastudier.se som: Mobil

Miljöstyrning i Ryssland

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Uppsala

Miljöstyrning i Ryssland

Kursen introducerar olika former av miljöanvändning och miljöstyrning i Ryssland och jämför dem med begrepp som miljö-rättvisa, demokrati och mänskliga rättigheter. I kursen diskuteras det rättsliga ramverket och olika administrativa arrangemang som genom att fokusera på miljökonflikter jämförs med vardaglig praxis. Olika teoretiska perspektiv i studien av miljöstyrning kommer att diskuteras. Rysslands påståenden om stöd för hållbar utveckling och grön ekonomi kommer att granskas mot befintlig ekonomisk och administrativ praxis.

Förkunskaper

Kandidatexamen om 180 hp med ett samhällsvetenskapligt eller ett humanistiskt ämne som huvudområde. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Miljöstyrning i Ryssland

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön