Visa allastudier.se som: Mobil

Mineralresurser i Afrika - naturvetenskap och politik för hållbar utvinning

Uppsala universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
5 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Uppsala
Sista ansökan: 2019-10-14

Mineralresurser i Afrika - naturvetenskap och politik för hållbar utvinning

Världens behov av mineraler och metaller ökar i takt med en växande medelklass. Det är sannolikt att en betydande andel av detta behov måste täckas med resurser från platser som är till stor del underutforskade, så som Afrika. Den afrikanska kontinenten rymmer stora förekomster av krom, koppar, diamanter, guld, järn, mangan, platinagruppens metaller, sällsynta jordartsmetaller och vanadin. Denna kurs täcker vetenskapliga områden som spänner från malmbildning i Afrika och lämpliga exploateringsstrategier till sociala, miljömässiga och politiska utmaningar. Inom kursen används många fallstudier.

Förkunskaper

90 hp inom teknik/naturvetenskap (fysik, kemi, biologi, matematik, geovetenskap, datavetenskap, materialvetenskap) inklusive 15 hp matematik eller fysik samt 10 hp kemi.Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön