Visa allastudier.se som: Mobil

Modellering för kombinatorisk optimering

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala

Modellering för kombinatorisk optimering

Kombinatoriska optimeringsproblem förekommer inom många områden, till exempel vid resursfördelning i kommunikationssystem, rörelseplanering i autonoma fordon, schemaläggning, design av kryptografiska funktioner och identifiering av en minimal mängd reaktioner för att syntetisera en given molekyl. Kursen lär ut användning av verktyg för att lösa svåra kombinatoriska optimeringsproblem genom att modellera problemet i ett lösar-oberoende språk och sedan använda en färdig villkorslösare till skillnad från att designa en algoritm från grunden.Teori och algoritmer som ligger till grund för de villkorslösare som används i kursen kommer inte att förklaras på djupet. Kursen är därför relevant för studenter inom många forskningsområden, inte enbart inom datavetenskap, särskilt idag då kombinatoriska problem blir alltmer centralt inom många forskningsaktiviteter. De modellerings- och analytiska färdigheter som är centrala i kursen är, i sig, användbara och kan appliceras även på andra typer av problem.

Förkunskaper

120 hp inklusive Baskurs i matematik, Algebra I samt en fortsättningskurs i programmering eller annan kurskombination innehållande grundläggande koncept i algebra, kombinatorik, logik, graf- och mängdteori samt implementering av enkla sökalgoritmer.Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: