Visa allastudier.se som: Mobil

Molekylär fysikalisk farmaci

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
7.5 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Uppsala
Vår 2023
2022-10-16

Uppsala
Höst 2022

Molekylär fysikalisk farmaci

I kursen studeras molekylära fysikalisk-kemiska teorier och modeller relevanta för tillämpningar i farmaci, läkemedelsformulering och läkemedelstransport. Kursen avslutas med en introduktion till experimentella spridningsmetoder för att studera dessa modeller.

Förkunskaper

Inom masterprogrammet i läkemedelsmodellering krävs att tidigare kurser i programmet har genomgåtts.Inom apotekarprogrammet krävs minst 150 hp, inklusive godkänd kurs i farmaceutisk fysikalisk kemi, samt att ha genomgått alla kurser på termin 1-7 inom programmet.Inom civilingenjörsprogrammet i kemiteknik krävs minst 150 hp, inklusive 10 hp fysikalisk kemi eller galenisk farmaci.För antagning till fristående kurs krävs minst 150 hp, inklusive 10 hp fysikalisk kemi eller galenisk farmaci.Kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till utbildning på grundnivå.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Molekylär fysikalisk farmaci

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön