Visa allastudier.se som: Mobil

Musikanalys: noterad musik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
7.5 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Uppsala

Musikanalys: noterad musik

Notation används i musiken för att uppnå ett visst klingande resultat, och har möjliggjort avancerade och sofistikerade strukturer i den västerländska musikens utveckling. Analys av noterad musik är därför ett mycket kraftfullt teoretiskt och metodiskt verktyg i förståelsen av sådan musik.Kursen behandlar musikanalytiska metoder och idétraditioner, däribland följande: - fasta och dynamiska genre-, form- och stiltraditioner och dessas terminologier och begreppsapparater. - reduktiva och skiktbaserade analysmodeller. - hermeneutiska, semiotiska och metaforiska analysmodeller.  - frågor rörande intentionalitet, verkbegrepp, värdering och tolkning.

Förkunskaper

Kandidatexamen samt god notläsningsförmåga. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till högskoleutbildning på grundnivå.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön