Musikvetenskap C

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Uppsala
Sista ansökan: 2023-10-15

Musikvetenskap C

Kursen motsvarar kandidatprogrammets sista termin. I kursen får du skriva ett självständigt examensarbete - en förutsättning för en filosofie kandidatexamen med musikvetenskap som huvudområde.

Delkurs 1: Musikvetenskapliga metoder, 7,5 hp

I denna delkurs behandlas texter som representerar olika musikvetenskapliga metoder och tillämpningar. Delkursen förbereder dig på att välja relevanta metoder för egen forskning i musikvetenskap.

Delkurs 2: Musikanalys, 7,5 hp

Denna delkurs ger dig förståelse för hur en musikanalys är uppbyggd och vilka teorier och metoder som finns tillgängliga. Du får även öva på analysmetodik i praktiken, då du själv får skriva en musikanalys av ett stycke i valfri genre.

Delkurs 3: Examensarbete, 15 hp

Examensarbetet utgörs av en C-uppsats, även kallat kandidatuppsats. Du får en introduktion till musikvetenskapens delområden och får därefter specialisera dig inom en valfri frågeställning, då du med hjälp av en handledare får välja metoder, söka fram information och författa en uppsats.

Förkunskaper

Musikvetenskap A och B, eller motsvarande

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Musikvetenskap C

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön