Objektorienterad programmering med Java

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
10 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans
Sista ansökan: 2023-10-15

Objektorienterad programmering med Java

Java är ett modernt programspråk som genom sina speciella egenskaper har blivit det strategiska valet för utveckling av internetapplikationer. Men Java är också ett generellt språk som är både enkelt och elegant, och som bygger på de bästa idéerna från tidigare språk.

Denna kurs vänder sig till datoranvändare för vilka begrepp som fönster, menyer, webbsidor och internet är välkända och naturliga. Man är van vid att program har grafiska användargränssnitt och att de kan kommunicera med avlägsna datorer via nätet. Men grafiska program och kommunikationsprogram kan lätt bli mycket komplicerade. De har därför normalt inte behandlats i grundläggande programmeringskurser. Med Java har förutsättningarna förändrats.

Java är ett modernt, objektorienterat och plattformsoberoende programspråk. Det har också ett mycket omfattande klassbibliotek för programmering av användargränssnitt, nätverkskommunikation, etcetera. Denna kurs ger exempel på både grafiska program och program som kommunicerar över internet. Speciellt kan klasserna i biblioteket Swing användas för att konstruera program med moderna användargränssnitt.

I kursen visas exempel på UML (Unified Modeling Language), ett grafiskt språk för att presentera objekt, klasser, relationer och gränssnitt mellan olika klasser. Vi ger även exempel på användning av "collection classes" för att konstruera komplexa datastrukturer.

Kursen är speciellt lämpligt om du kan programmering sedan (långt) tidigare och vill lära dig att använda Java på rätt sätt. En stor del av inlärningen sker genom obligatoriska inlämningsuppgifter och projekt. Kursen kan byggas på med med ordinarie dagkurser i datavetenskap.

Förkunskaper

Grundläggande programmering i ett imperativt språk, t.ex. C eller Python.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Objektorienterad programmering med Java

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön