Visa allastudier.se som: Mobil

Politiska attityder och beteenden - perspektiv från politisk psykologi och sociologi

Uppsala universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
15 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Uppsala

Politiska attityder och beteenden - perspektiv från politisk psykologi och sociologi

Hur och när anskaffas politiska attityder och kan de någonsin förändras? Hur kan vi förklara politiskt beteende och politiska attityder med arv (till exempel genetik) och miljö (till exempel socialisering), och är sådana förklaringar kompatibla? Varför verkar lika behandling av och tolerans gentemot olika grupper vara så svårt att uppnå? Med andra ord: vilka är rötterna till etnisk diskriminering? Vad är gruppens respektive individens roll i förklaringen av våld, aggression och rasism, enligt forskning inom politisk psykologi? Under vilka förhållanden och för vilka ändamål skapas radikala sociala rörelser, och vilken roll spelar nätverk och socialt kapital för utfallen i ens politiska liv? Det här är de främsta frågorna som tas upp i kursen. Huvuddelen av kursen ägnas åt dessa ämnen, med en vecka innehållande en föreläsning och ett seminarium per tema.

Förkunskaper

90 hp statskunskap (A+B+C) eller motsvarande kunskaper samt 30 hp i annat ämne eller 90 hp inom det samhällsvetenskapliga kunskapsområdet (A+B+C) samt 60 hp statskunskap. Kunskaper i svenska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå, samt Engelska B. För programstudenter antagna till Masterprogram i politik och internationella studier, Masterprogram i utvecklingsstudier eller Politices masterprogram krävs att programkurser om minst 15 hp är avklarade.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön