Visa allastudier.se som: Mobil

Populations- och samhällsekologi

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala

Populations- och samhällsekologi

Ett centralt tema för kursen är ekologisk teori som ett verktyg för förståelse av populationsdynamik och samhällsekologiska processer. Det är viktigt att förstå hur teorier används i ekologi, och hur modeller byggs, analyseras och testas. Modellerna är generellt matematiska, men under kursen ligger fokus på datasimulering snarare än analytiska lösningar för att få en intuitiv känsla för modellers egenskaper och förutsägelser. Fokus ligger på att analysera ekologiska data för att lösa problem inom ekologisk forskning samt tillämpningar inom naturvård. Deltagarna utför datorexperiment och huvuddelen av kursen består av mindre projekt.

Förkunskaper

150 hp inklusive (1) 60 hp biologi samt 30 hp kemi eller 30 hp geovetenskap, eller (2) 90 hp biologi, i båda fallen inklusive fortsättningskursen Ekologi, 15 hp, eller Limnologi, 15 hp.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: