Visa allastudier.se som: Mobil

Praxisnära språkforskning

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Uppsala
Sista ansökan: 2022-10-16

Praxisnära språkforskning

Språk och kommunikation i olika verksamheter är kursens fokusområde. Som praxisnära språkforskare vill vi vinna kunskap som är relevant för de personer vi forskar om och med. I kursen skaffar vi oss först en överblick över forskningsfältet praxisnära språkforskning och belyser särskilt områdets specifika metodiska och etiska utmaningar, men också dess möjligheter. Som student på kursen prövar du därefter själv på att arbeta praktiskt med praxisnära språkforskning genom att planera och genomföra ett mindre projekt på exempelvis ett företag, en myndighet, en skola eller inom någon annan verksamhet.

Förkunskaper

120 hp inklusive 90 hp i ett språkvetenskapligt ämne. Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till utbildning på grundnivå.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Praxisnära språkforskning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön