Principer för och drift av elektriska fordon

Uppsala universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Distans
30 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans
Sista ansökan: 2023-10-15

Principer för och drift av elektriska fordon

Kurspaketet består av fyra kurser som tillsammans ger en grundläggande förståelse om eldrivna fordon, deras huvudkomponenter och funktion samt konstruktion. Kurserna kan också läsas separat.

Kursen Introduktion till elektriska fordon ger dig bland annat en introduktion till olika drivlinor, såväl elektriska som diesel-/bensinbaserade drivlinor samt deras konstruktion, tillverkning, drift och underhåll.

Kursen Batterier för elektromobilitet ger dig en introduktion till batterier för elektriska fordon, deras grundläggande funktion, produktion samt användning.

Kursen Elkraftsystemet och det elektromekaniska framdrivningssystemet i fordon behandlar viktiga aspekter av dagens och framtida elnät som energibärare för elfordon. Vidare presenteras uppbyggnaden av det elektromekaniska framdrivningssystemet och dess ellager. Du lär dig att göra enklare beräkningar för konstruktion av en elektrisk drivlina.

I kursen Konstruktion av elfordon konstruerar och testar du under handledning en mindre elektrisk drivlina avsedd för cykel, skateboard eller moped/scooter eller dylikt.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c eller Matematik D

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Principer för och drift av elektriska fordon

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön