Processförbättring för hållbar utveckling

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans

Processförbättring för hållbar utveckling

I kursen får du lära dig hur processer kan användas för att arbeta med hållbar utveckling i olika verksamheter, där organisationer kan betraktas som processbaserade system. För att göra arbetet praktiskt operationaliserar vi hållbarhet utifrån de viktigaste globala hållbarhetseffekterna med grund i Agenda 2030 och ramverket Planetens gränser. Fokus blir på de viktigaste effekterna i den värdekedja din valda organisation finns i.

Allt värde skapas i processer oberoende av om de är identifierade eller inte. Genom att identifiera och visualisera aktuella processer skapas förutsättningar för ett effektivare hållbarhetsarbete. Processbaserade systemmodeller används för att synliggöra och mäta värdeskapandet i alla typer av verksamheter. Du arbetar med att förstå, definiera, och mäta hållbarhet samt med att identifiera förbättringsmöjligheter.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Processförbättring för hållbar utveckling

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön