Visa allastudier.se som: Mobil

Produkt- och processanalytisk kemi

Uppsala universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
6 hp
Heltid

Produkt- och processanalytisk kemi

Kursen ska ge kunskaper i aktuell metodik för analys av läkemedel och relaterade ämnen vid processer och i farmaceutiska beredningar, för att kunna utveckla, modifiera och bedöma kvantitativa och kvalitativa analysmetoder. Kursen ska också ge kunskaper om analytiskt kemiska problemställningar och relevanta analytiska tekniker och metoder för produkt- och processanalys, samt erfarenhet av litteratursökning, skriftlig och muntlig redovisning av aktuella problem inom området.

Förkunskaper

Inom apotekarprogrammet gäller att 150 hp från termin 1-5 ska vara uppfyllt, samt att tidigare kurser inom programmet har genomgåtts.

För tillträde till fristående kurs krävs 150 hp, inklusive analytisk farmaceutisk kemi 7,5 hp och bioanalytisk kemi 7,5 hp i apotekarprogrammet, alternativt motsvarande i ett kandidatprogram med kombinationen kemi/biologi med ämnesanknuten utbildning, eller motsvarande inom medicin, biomedicin eller veterinärmedicin.
Kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Uppsalastudenten som tar chansenAtt plugga på Uppsala universitet kan bland annat innebära att du spenderar ett år i Australien....


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet