Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Programmering av inbyggda system, projekt

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Uppsala

Programmering av inbyggda system, projekt

Projektarbete i grupper som täcker in följande områden: utvecklingsmiljöer för inbyggda programvara, resursmedveten programmering, maskinnära programmering, utveckling av multitrådad programvara, inter-processkommunikation med delade minnen och meddelandeöverföring, programmering baserad på realtidsoperativsystem, felsökning och testning, feltolerans, felåterhämtning och felhantering.

Efter godkänd kurs ska du kunna i ett projekt använda kunskaper som:- inbyggd programvara av hög kvalitet med hjälp av högnivåspråk som till exempel C- inbyggda system baserat på realtidsoperativsystem- programvara på maskinvaruplattformar där hänsyn tas till begränsningar som till exempel minnesstorlek, processcykler och bandbredd- robust programvara där hänsyn tas till feltolerans och felåterhämtning- korrekt och effektiv programvara med hjälp av felsökning och testverktyg.

Förkunskaper

120 hp inklusive Datorarkitektur samt Operativsystem. Genomgången Realtidssystem. Genomgången Programmering av inbyggda system. Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Programmering av inbyggda system, projekt

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön