Proteinvetenskap

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Uppsala

Proteinvetenskap

Proteinvetenskap är grundläggande för forskning inom biokemi, biologi och medicin, samt för utveckling inom bioteknik- och läkemedelsindustrin. Kursen fokuserar på proteiners strukturella och funktionella egenskaper, samt viktiga områden för deras användning i vetenskaplig forskning och industriella tillämpningar. Du får praktisk erfarenhet av produktion av proteiner och bestämning av deras egenskaper.

Design av nya proteiner med skräddarsydda egenskaper, till exempel enzymer med nya katalytiska egenskaper och proteiner som kan användas som läkemedel, kommer också att behandlas. En del av kursen kommer att ägnas åt proteiners betydelse som mål för läkemedel och hur de används för att upptäcka nya läkemedel.

Förkunskaper

Något av följande: (1) 60 hp varav minst 40 hp kemi inklusive 15 hp biokemi, alternativt (2) 60 hp varav minst 40 hp biologi samt 15 hp biokemi.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Proteinvetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön