Samhällsplaneringens grunder

Uppsala universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Gotlands Län
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Gotlands Län

Samhällsplaneringens grunder

Samhällsplanering handlar om att skapa förutsättningar för ett hållbart samhälle - socialt, ekonomiskt och ekologiskt. Det här kurspaketet är till för dig som vill lära dig mer om samhällsplaneringens mål och verktyg samt dess tillämpningar i olika sammanhang, i såväl Sverige som internationellt. Kurspaketet utvecklar din förmåga att analysera samhällets utmaningar från olika perspektiv, att föreslå hållbara lösningar samt att balansera olika samhällsaktörers behov. Samhällsplanerare återfinns i offentlig och privat sektor med uppdrag exempelvis inom regional utveckling, stadsplanering, naturresursplanering, miljövård, kommunikationer, kulturlandskapsvård, integration och bostadsfrågor.

Den första kursen fokuserar på samhällsplaneringens grundläggande principer och betydelse. Den andra kursen fokuserar på utveckling och planering av städer, medan den tredje kursen belyser samhällsplaneringens utmaningar och möjligheter i relation till naturresursanvändning och landsbygdsutveckling. Kurserna varvar teoretiska kunskaper med studiebesök och exkursioner.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Samhällsplaneringens grunder

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön