Samhällsplaneringsprogram

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Uppsala
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Uppsala
Sista ansökan: 2023-10-15

Samhällsplaneringsprogram

Samhällsplanering handlar om att samordna och balansera olika aktörers intressen och behov, med målet att främja en hållbar samhällsutveckling.

Samhällsplanerare behövs inom t.ex. statlig förvaltning, kommuner, regionala myndighetsorgan och privata samhällsbyggnadsföretag, liksom i nationella och internationella organisationer. Samhällsplaneringsprogrammet ger dig kunskaper i planeringens politiska och rättsliga ramar, samt i planeringens sociala, demografiska och geografiska förutsättningar och utmaningar. Programmet utvecklar din förmåga att identifiera samhällsproblem ur olika perspektiv, att analysera konsekvenser av tidigare och föreslagna planeringsbeslut, samt att ta initiativ till och genomföra planeringsprojekt.

 

Utbildningen består av skräddarsydda kurser inom ämnena samhällsgeografi, statskunskap och sociolog, samt statistik och juridik (handelsrätt). Under programmets sista två terminer kan du som student välja kurser relativt fritt. Programmet innehåller även utbildning i geografiska informationssystem (GIS).

Utbildningen ges i Uppsala och startar endast på vårterminen. Programmet leder till en filosofie kandidatexamen med samhällsgeografi som huvudområde.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 3b eller 3c eller Matematik C, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2, Engelska 6

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Samhällsplaneringsprogram

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön