Visa allastudier.se som: Mobil

Sensorik och produktutveckling

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
15 hp
Heltid
Klassrum

Sensorik och produktutveckling

Visst går det att mäta smak! Med hjälp av sensoriska analystekniker och människan som mätinstrument är det möjligt att studera hur sinnen och attityder påverkar upplevelsen av den mat vi äter. Genom såväl teoretiska studier som praktiskt arbete kommer du att genomföra skillnads-, beskrivande och konsumenttester samt arbeta med faktoriell design för produktutveckling. Hur livsmedel och maträtter kan designas så att de bättre kan anpassas till olika målgrupper är en betydande del av kursen.

Förkunskaper

Kostvetenskap A: Nutrition (30 hp), Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap (30 hp), samt genomgången Mat, marknad och ledarskap I (15 hp).

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Sensorik och produktutveckling

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön