Visa allastudier.se som: Mobil

Sensorisk analysteknik och produktutveckling

Uppsala universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Uppsala
15 hp
Heltid

Sensorisk analysteknik och produktutveckling

Visst går det att mäta smak! Med hjälp av sensoriska analystekniker och människan som mätinstrument är det möjligt att studera hur sinnen och attityder påverkar upplevelsen av den mat vi äter. Genom såväl teoretiska studier som praktiskt arbete kommer du att genomföra skillnads-, beskrivande och konsumenttester samt arbeta med faktoriell design för produktutveckling. Hur livsmedel och maträtter kan designas så att de bättre kan anpassas till olika målgrupper är en betydande del av kursen.

Förkunskaper

Kostvetenskap A: Näringslära, 30 hp, och Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap med matlagningsteknik, 30 hp.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Uppsalastudenten som tar chansenAtt plugga på Uppsala universitet kan bland annat innebära att du spenderar ett år i Australien....


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet