Serbiska/kroatiska/bosniska I

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans

Serbiska/kroatiska/bosniska I

Detta är en kurs för dig som vill lära dig ett språk som talas av drygt 20 miljoner människor och som en gång i tiden var känt som serbokroatiska. I samband med Jugoslaviens upplösning på 1990-talet bildades flera nya stater med nya officiella språk. Istället för serbokroatiska använder vi idag benämningen serbiska, kroatiska, bosniska idag vid Uppsala universitet. De tre språken har samma dialektala ursprung och ligger därför mycket nära varandra. Lär man sig ett av dem får man de övriga två på köpet. Det är dessutom ett av Sveriges fyra största språk, efter svenska, finska och arabiska. Med språkkunskaper i serbiska, kroatiska, bosniska utvecklar du även en förståelse för språkområdets fascinerande historia, kultur och litteratur.

På Serbiska/kroatiska/bosniska I arbetar du med grunderna i formläran, får ett visst basordförråd samt ett acceptabelt uttal. Du repeterar också den grammatiska terminologin för att sedan fortsätta med språkvetenskapliga studier. Kursen passar för såväl nybörjare som studenter som har läst serbiska, kroatiska, bosniska som modersmål och vill repetera samt aktivera språket.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Serbiska/kroatiska/bosniska I

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön