Sidenvägens religioner

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Uppsala

Sidenvägens religioner

Under mer än tvåtusen år har den så kallade Sidenvägen varit en pulsåder för euroasiatisk kultur- och religionshistoria. Tyger, kryddor, idéer och religioner har färdats från Kina i öst till Skandinavien i nordväst, och individer, grupper och riken har inhämtat nya tankar, språk och tekniska färdigheter.

Kursen behandlar de kulturella, religiösa och idéhistoriska utbyten längs Sidenvägen som kommit att sätta bestående avtryck i såväl religion som filosofi, politisk historia och kulturhistoria. Kursen ger också färdigheter i att självständigt analysera källtexter, bilder och artefakter samt övning i att reflektera över den kulturhistoriska bakgrunden till aktuella geopolitiska och världsekonomiska skeenden.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Sidenvägens religioner

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön