Visa allastudier.se som: Mobil

Sociologi inom hälsa och medicin

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala

Sociologi inom hälsa och medicin

Kursen ger en introduktion i frågan om hur en sociologisk syn på hälsa, hälsovård och medicin kan erbjuda kritiska perspektiv på förståelsen av sjukdom och lidande ur både subjektiv och objektiv synvinkel.Kursen betonar den jämförande förståelsen av teoretiska modeller för hälsa, sjukdom och hälsovård för att ge studenterna färdigheter till kritisk värdering av forskning. Dessa teoretiska utgångspunkter betonas för såväl kvalitativa som kvantitativa analyser, och undersöks utifrån olika typer av forskning (utvärdering, primära och sekundära analyser, komparativ forskning).Förutom teoretiska synsätt behandlas olika tillämpningar för att visa att teorier, till exempel som kroppslighet och förkroppsligande kan tillämpas i olika kulturella och sociala miljöer.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om minst 180 hp inom sociologi eller annat samhällsvetenskapligt ämne, medicin, sjukvård, nutrition eller andra områden av relevans för kritiska hälsostudier.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Sociologi inom hälsa och medicin

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: