Sociologiprogrammet

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Uppsala
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Uppsala

Sociologiprogrammet

Är du samhällsintresserad och vill veta mer om människan och samhället och hur dessa hänger ihop? Vill du förstå hur makt, identitet och mångfald formar vår samtid eller förklara hur samhällsförändringar drivs?  När du läser Sociologiprogrammet får du de verktyg som behövs för att förstå vad som formar vardagsverkligheten och uppfatta samhället på nya sätt. Det är både tänkvärt och mycket intressant.

Programmet består av en fast del där du läser sociologi och utbildningssociologi och en valbar del där du utifrån ett angivet kursutbud väljer de kurser som intresserar dig. Den sista terminen på programmet specialiserar du dig inom antingen sociologi eller utbildningssociologi och skriver en uppsats. Inom programmet har du möjlighet att göra praktik och studera utomlands.

Programmet leder till en filosofie kandidatexamen med sociologi eller utbildningssociologi som huvudområde.

Som sociolog kommer du att möta en bred arbetsmarknad och bland annat kan du komma att arbeta som utvärderare, utredare, projektledare, omvärldsanalytiker, handläggare etc. inom privat och offentlig sektor, såväl som inom andra organisationer. Sociologisk kompetens är användbar inom många verksamheter där kunskaper om samhället, sociala relationer och samspelet mellan grupper och individer efterfrågas.

Ort: Uppsala

Starttermin: Höst

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Sociologiprogrammet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön