Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Uppsala

Swahili A

Swahili används dagligen av omkring hundra miljoner människor, främst i Östafrika. Swahili är officiellt språk i Tanzania, Kenya, Uganda, Rwanda, D.R. Kongo samt i Afrikanska unionen (AU) och Östafrikanska gemenskapen (EAC) och fler och fler människor i Östafrika idag får swahili som modersmål. Kursen ger en introduktion till swahilispråket och den östafrikanska historien och kulturen.

Kursen består av tre delkurser: Swahili, introduktionskurs som ger grundläggande färdigheter i modern swahili (Kiswahili Sanifu, standardswahili) och språkets struktur, medan delkursen Östafrikansk historia, kultur och samhälle med inriktning på swahilikulturen ger en historisk och kulturell bakgrund till det moderna Östafrika. Slutligen ger delkursen Swahilitexter möjligheten att öva läsförståelse och uttal och utöka ordförrådet.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Engelska 6

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet