Visa allastudier.se som: Mobil

Systemidentifiering

Uppsala universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
5 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Uppsala
Sista ansökan: 2019-10-14

Systemidentifiering

Systemidentifiering behandlar problemet att bestämma parametrar i dynamiska modeller eller tidsserier från mätningar påverkade av störningar och mätbrus. Tekniken bygger på att med hjälp av optimering (i en dator) ta fram en dynamisk modell som så väl som möjligt kan beskriva mätdata. I kursen ges kunskaper om bland annat minsta kvadratmetoden, maximum likelihood-metoden och prediktionsfelsmetoden. Metoderna analyseras grundligt och deras statistiska egenskaper bestäms.

Förkunskaper

120 hp inklusive Linjär algebra II, Sannolikhet och statistik, Signaler och system samt Reglerteknik II eller Signalbehandling.Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön