Visa allastudier.se som: Mobil

Teoretisk filosofi A

Uppsala universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Uppsala
30 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Uppsala

Teoretisk filosofi A

Inom teoretisk filosofi studerar man bland annat kunskapsteori, vetenskapsfilosofi, logik, språk- och medvetandefilosofi, samt metafysik (frågor om verklighetens natur). Frågorna tas upp behandlas både systematiskt och historiskt. Studenter som läser teoretisk filosofi får en systematisk kunskap om frågor inom dessa delar av filosofin, samt övar logiska och analytiska färdigheter.

A-kursen i teoretisk filosofi består av fyra moment: Kritiskt tänkande, Kunskapsteori, Verklighetens natur (som är en introduktion till metafysik), samt ett valbart moment (där studenterna har två val). Det inledande delmomentet, Kritiskt tänkande, ger studenten en allmän verktygslåda för att studera och utvärdera argument. Delmomenten i kunskapsteori och metafysik ger studenten kunskap i två av den teoretiska filosofins traditionella huvudområden. Seminarierna för dessa kurser är mestadels historiskt orienterade, och studenterna får studera klassiska texter. Vilka valbara kurser som erbjuds kan variera från termin till termin men dessa kurser utgör alltid en något mer fördjupad studie av något område inom den teoretiska filosofin.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Historia A, Samhällskunskap A. Eller: Historia 1b / 1a1+1a2, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön