Teoretisk filosofi A

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
30 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Uppsala
Höst 2023

Uppsala
Vår 2024
2023-10-15

Teoretisk filosofi A

Inom teoretisk filosofi studeras bland annat kunskapsteori, metafysik, språk- och medvetandefilosofi, logik och vetenskapsfilosofi. De frågor som tas upp under kursens gång behandlas både systematiskt och historiskt. Du får via kursen en övergripande kunskap om frågeställningar inom dessa delar av filosofin och övar också upp dina logiska och analytiska färdigheter.

Kursen består av fyra delkurser om 7,5 hp:- Kritiskt tänkande- Kunskapsteori- Metafysik- Valbar delkurs; se kommande valbara kurser.

Den inledande delkursen, Kritiskt tänkande, ger dig en allmän verktygslåda för att studera och utvärdera argument. Delkurserna i kunskapsteori och metafysik ger dig inblick i två av den teoretiska filosofins traditionella huvudområden. Seminarierna på dessa två kurser är mestadels historiskt orienterade och du får under seminariernas gång läsa klassiska filosofiska texter.

Vilka valbara kurser som erbjuds varierar från termin till termin men de ger alltid en mer ingående inblick i något område av den teoretiska filosofin. Besök institutionens webbplats för information om vilka valbara kurser som ges nästa termin.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Teoretisk filosofi A

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön