Textilvetenskap C

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
30 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Uppsala

Textilvetenskap C

På kursen fördjupar du din förmåga att metodiskt analysera bevarade föremål, avbildningar av och texter om textilier, och att uttrycka dina slutsatser muntligt och i vetenskaplig text. Kursens innehåll är användbart för såväl pedagoger och museianställda som tjänstemän inom kultursektorn.

Kursen ger dig fördjupade kunskaper om textilvetenskapliga forskningsperspektiv i teori och praktik samt textiliers roll som kulturföremål. Undervisningen består av såväl textilhistoriska föreläsningar som litteraturseminarier. Den undervisning i undersökningsmetod som ingår är en viktig grund i den uppsats som skrivs inom kursen samt för den som vill läsa vidare på masterprogrammet i textilvetenskap.

Kursen kan både läsas av studenter som vill ha ett textilhistoriskt huvudfokus och av kulturvetare, museitjänstemän och andra grupper med textilt hantverk och textil tradition som delar av sina ansvarsområden. Kursen går på halvfart över två terminer och innehåller examensarbete för kandidatexamen. Undervisningen är som regel förlagd till en eller två dagar varannan vecka.

Förkunskaper

Textilvetenskap B eller motsvarande

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Textilvetenskap C

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön