Visa allastudier.se som: Mobil

Tillämpad läkemedelsanalys

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala

Tillämpad läkemedelsanalys

Kursens ger fördjupade kunskaper om metodik för analys av läkemedel, metaboliter och biomolekyler i biologiskt material samt för läkemedel eller besläktade ämnen i farmaceutiska beredningar. Efter kursen ska du kunna utifrån vetenskapliga artiklar välja, modifiera, testa och validera en analysmetod för bestämning av en läkemedelsubstans i en farmaceutisk beredning eller ett biologiskt material. 

Förkunskaper

För studerande på apotekarprogrammet gäller att den studerande ska ha uppnått 150 hp inom programmet,  inklusive analytisk farmaceutisk kemi, bioanalytisk kemi samt produkt- och processanalytisk kemi, och genomgått alla tidigare kurser på termin 1-7.För studerande på civilingenjörsprogrammet gäller att alla programmets kemikurser under årskurserna 1-2, samt kursen Analytisk kemi i läkemedelsutveckling 15 hp skall ha följts.För studerande inom masterprogrammet i läkemedelsutveckling krävs att Produkt- och processanalytisk kemi alternativt Produkt- och processanalytisk kemi i läkemedelsutveckling har genomgåtts.Behörig att antas till fristående kurs är den som har 150 hp, inklusive kunskaper motsvarande 60 hp kemi inklusive analytisk farmaceutisk kemi, bioanalytisk kemi och produkt- och processanalytisk kemi.Kunskaper i engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Tillämpad läkemedelsanalys

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: