Visa allastudier.se som: Mobil

Trådlös kommunikation och inbyggda system

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
10 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Uppsala

Trådlös kommunikation och inbyggda system

Programmering av inbyggda system på exempel av sensormaskinvara, distribuerade algoritmer, radiokommunikation (utbredning och modulation), energieffektivitet, kommunikationsprotokoll för trådlösa system.Efter godkänd kurs ska studenten kunna använda lämpliga principer och standarder (som till exempel IEEE 802.15.4 och ZigBee) i design och utvärdering av sensornät och trådlösa kommunikationsprotokoll för små digitala sändare, med kritiskt förhållningssätt analysera och presentera innehållet och implikationer av forskningsartiklar inom området muntligt och skriftligt, utifrån lämplig forskningslitteratur utforma och implementera programvara för trådlösa inbyggda system, planera ett öppet projekt så att det kan genomföras inom givna ramar.

Förkunskaper

120 hp inklusive 90 hp datavetenskap och matematik med Datakommunikation I och Realtidssystem eller motsvarande.Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Trådlös kommunikation och inbyggda system

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: