Visa allastudier.se som: Mobil

Urbana kulturer

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2020 - Distans

Urbana kulturer

Kursen ger en fördjupad förståelse av teori och historia kring hur urbana kulturer från 1800-talet fram till idag formats genom visuella och materiella praktiker. I kursen diskuteras vad det är som gör en kultur urban samt hur den relaterar till staden och till stadslivet. I kursen kommer bland annat bildkulturer, populärmusik och stadens nöjesverksamheter att diskuteras.Kursen inleds med en studie av de urbana kulturer som skapats i den under 1800-talet förvandlade europeiska staden med fokus på det sena 1800-talet. Andra delen av kursen inriktas mot den samtida staden, för att där se hur visuell kultur och materiella miljöer påverkar det dagliga livet och dess kulturer. Här kommer populärkulturen och staden att vara central. En diskussion om globalisering och hållbarhet i relation till detta kommer också att teoretiskt fördjupas.Kursen kommer huvudsakligen att ge en fördjupad teoretisk förståelse av dessa frågor. Teorier om visuell kultur, rumslighet, intersektionalitet, globalisering och aktörs- och nätverksteori kommer att vara bas för denna diskussion.

Förkunskaper

90 hp med successiv fördjupning inom ett ämne inom historisk-filosofiska fakulteten, ekonomisk historia, sociologi, kulturgeografi eller inom närliggande ämnen inom språkvetenskapliga och tekniska utbildningar.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Urbana kulturer

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: