Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Vindkraft - projektering

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Vindkraft - projektering

Kärnan i kursen är en förstudie för ett vindkraftsprojekt. Med utgångspunkt från de kunskaper som inhämtas i de föregående kurserna genomför varje kursdeltagare en egen projektuppgift. Kursen behandlar även identifiering av intressenter i sammanhanget projektplanering och tar upp investerings- och finansieringsfrågor liksom planeringssystem, kontraktansvar och projektredovisning. Som verktyg i projekteringsuppgiften används mjukvarorna windPRO och WAsP.

Distanskursens upplägg: Kursen ges som nätbaserad utbildning. Inlämningsuppgifter lämnas in i e-klassrummet och du får personlig återkoppling från läraren. Kursen innehåller även andra obligatoriska övningar. Diskussionsforum finns också tillgängligt. I kursen används en Windows-programvara, windPRO.

Förkunskaper

30 hp vindkraftsprojektering inklusive Vindkraft - planering, 7,5 hp, samt genomgångna kurser Vindkraft - energiberäkningar, 7,5 hp, och Vindkraft - installation, drift och underhåll, 7,5 hp.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Vindkraft - projektering

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön