Visa allastudier.se som: Mobil

Medicinsk sekreterare

Vårdyrkeshögskolan
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Göteborg
400 yh
Kommande starter
Göteborg
2020-08-17 
2021-08-23 
Vårdyrkeshögskolan

Medicinsk sekreterare

Utbilda dig till medicinsk sekreterare!
Vården står inför stora förändringar i framtiden. Journaldokumentation och vårdens processer behöver bättre IT- och supportstöd från medicinska sekreterare som blir nyckelpersoner i organisationen. Det finns ett fortsatt stort behov av kompetenta medicinska sekreterare på arbetsmarknaden och enbart på Sahlgrenska Universitetssjukhuset behövs 350 medicinska sekreterare under de närmsta åren. Med den här utbildningen får du rätt verktyg, kunskap och kompetens som krävs för att axla rollen!

Utöver medicinsk dokumentation kan till exempel ekonomihantering, data- och statistikbearbetning samt personaladministration ingå i arbetsuppgifterna. I rollen ingår även uppgifter som journalskrivning och hantering, service och bemötande samt dokumentation och receptionsarbete.

Förutom medicinsk sekreterare, kan du arbeta som vårdadministratör inom sjukvårdens alla delar; sjukhus, vårdcentral, psykiatri och rättspsykiatri.

Utbildningens mål
Efter avslutad utbildning har du kunskap att utföra den medicinska dokumentationen inom vården, motivera och hantera matematiska formler, beräkningar och modeller. Du kommer att ha god kunskap inom journalskrivning, ekonomihantering, anatomi, arbetspsykologi och Officepaketet. Du har även kompetens att kunna ta ställning till sätt att bemöta vårdtagare samt motivera och bearbeta informationsmaterial, statistik och data. Du får lära dig att fungera som verksamhetsstöd för sjukvården i allt som gäller vårdadministration.

Utbildningsform: Yrkeshögskoleutbildning, 400 Yh-poäng, 2 år.
Studiefart: Utbildningen bedrivs på 100 %.

LIA - lärande i arbete
LIA (lärande i arbete) är den praktiska delen av utbildningen som är förlagd på en arbetsplats. LIA är ofta fördelat på flera perioder under studietiden. Det är en utmärkt chans att omsätta din teoretiska kunskap till praktiska färdigheter. Det är även ett tillfälle att knyta kontakter och utöka ditt nätverk inom branschen. Efter avslutad utbildning får många av våra studerande erbjudande om anställning på de företag där de har gjort sin LIA.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:

1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.

2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1.

3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.

4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Förutom detta ställs följande krav:

Kurser:

Teoretiska kurser som finns på fler program

  • Engelska 6, 100p
  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2, 100p

Vårdyrkeshögskolan

Vårdyrkeshögskolan

Utbildningar för din framtid - Vårdyrkeshögskolan Vårdyrkeshögskolan erbjuder yrkeshögskoleutbildningar inom vård, hälsa, pedagogik, administration och socialt arbete. Vi tar fram våra utbildningar i nära samarbete med branschen, och ser till att vara med och driva en innovativ utveckling av vård, hälsa...


Läs mer om Vårdyrkeshögskolan och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Medicinsk sekreterare
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Medicinsk sekreterare, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön