Visa allastudier.se som: Mobil

Konstnärlig utbildning

Västerås Konstskola/ABF Västerås
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Västerås
80 veckor
Heltid
Startdatum: 2020-09-25 - Västerås

Konstnärlig utbildning

Västerås Konstskolas 2-åriga Konstnärliga utbildning är av grundläggande karaktär. I studier i teckning, måleri, skulptur, projekt samt konsthistoria vill skolan förmedla erfarenheter och insikter som utgör bas för en kreativ processen och ett eget konstnärligt seende och språk.

I årskurs två ges eleverna möjlighet att förbereda sig för fortsatta studier, mer specialinriktade, genom att arbeta med projekt samt enskilda fördjupningar.

Studierna är lämpliga som förberedelse för egen verksamhet samt alla sorters utbildningar inom det estetiska/konstnärliga området t.ex. industri- och grafisk design, mode, reklam, bildlärare, arkitekt, scenografi, olika typer av konsthantverk samt alla områden inom fri konst.

Västerås konstskola har funnits sedan 1963 och är en viktig kulturinstitution i Västerås. Skolan samarbetar med gallerier och Västerås konstmuseum och bjuder in gästlärare. Skolans ateljéer och verkstäder är inrymda i en vacker byggnad från slutet av 1800-talet centralt belägen i Västerås. De studerande har fri tillgång till skolans ateljéer och lokaler under kvällar och helger

.Antagning till den Konstnärlig utbildning (80v) sker utifrån arbetsprover. Totalt kan 26 elever erbjudas studieplats. Lärarna är konstnärer, verksamma inom sina speciella undervisningsområden. Undervisningen har varierade pedagogiska former med enskilt arbete, praktiska övningar, studiebesök samt reflekterande samtal enskilt och i grupp.

Den tvååriga grundutbildningen vid Västerås Konstskola har statsbidrag och tillsyn via Myndigheten för yrkeshögskolan.

Skolan drivs non-profit av ABF Västerås vilket innebär att de ersättningar skolan får via statsbidrag samt terminsavgifter stannar kvar i verksamheten. Skolan får förutom statsbidrag också ett viktigt ekonomiskt stöd av Västerås Stad.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en konst- och kulturutbildning om du gått ut gymnasieskolan, gymnasiesärskolan eller motsvarande utbildning.

Du kan också vara behörig om du på annat sätt bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Hitta till utbildaren

Västerås Konstskola/ABF Västerås

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: