Visa allastudier.se som: Mobil

Automatiserad produktion (kurspaket)

Vuxenutbildning Göteborg Stad
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
Kommande starter

Plats & start


Stockholm
Löpande

Stockholm
Löpande

Automatiserad produktion (kurspaket)

Denna utbildning anordnas via GRvux!
Läs mer om yrkesutbildningen på: www.grvux.se 
Ansökan gör du via länken: GRvux

Förkunskaper
Godkända betyg i Svenska/Svenska som andraspråk och Matematik på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.  För att tillgodogöra dig utbildningen rekommenderas att du utöver matematikkunskaper ha grundläggande datorkunskaper. Grundläggande matematik på gymnasial nivå ingår i utbildningen.

Det mest stimulerande med mitt arbete som automationstekniker är omväxlingen, berättar Björn. Både i arbetsuppgifter och i storlek på projekten. Björn har läst automatiserad produktion på Göteborgs Tekniska College, en utbildning som han beskriver som "kompetent, spännande och utmanande", mycket tack vare lärarna som är väldigt kompetenta.
Utbildningen har gett mig kunskaper i programmering och mycket teoretisk och praktisk erfarenhet inom el och mekanik.

Utbildningens innehåll
Utbildningen är för dig som är intresserad av att arbeta som automationstekniker inom modern industri. Utbildningen ger dig kunskaper inom installation, drift, programmering och dokumentation av olika system. Du lär dig att förebygga störningar i produktionen med hjälp av planerat underhållsarbete. Du får kunskaper för att förebygga och åtgärda fel inom områdena elektricitet och mekanik.
Du studerar i moderna utbildningslokaler med egna robotceller och produktionslina där du kan kombinera teoretiska och praktiska studier. Du får under studietiden vara med om att bygga, modifiera och programmera olika automatiserade anläggningar. I utbildningen ingår även apl, arbetsplatsförlagd utbildning, på företag där du får använda och utveckla dina kunskaper.

De kurser du läser under utbildningen ger den teoretiska delen för begränsad installatörsbehörighet (BB1) enligt Elsäkerhetsverkets föreskrifter. Du läser mellan 54 och 60 veckor beroende på förkunskaper och studietakt.

Vart leder utbildningen
Automationstekniker arbetar med att installera, ställa in och köra igång automatiska anläggningar och programmera anläggningar som är datorstyrda. I arbetsuppgifterna ingår att kontrollera apparater och anläggningar och utföra förebyggande underhåll.  Ibland är maskinerna eller anläggningarna uppkopplade till nätverk och felsökningen görs ofta via en uppkopplad dator innan man kommer ut i anläggningen. Automationstekniker kan också arbeta med att utveckla nya tekniska lösningar. Ofta utförs arbetet under tidspress eftersom ett avbrott i produktionen kan kosta mycket pengar. Beredskapstjänst eller jourtjänst ingår ofta i arbetet. Det innebär att man ibland får arbeta kvällar, nätter och helger när det uppstår fel. Automationstekniker kan vara anställda av serviceföretag som sköter servicen av anläggningarna. Då är kontakten med kunder en viktig del av arbetet. En hel del resor ingår i sådana arbeten och körkort är därför önskvärt.
Du kan vara anställd av ett företag och jobba på en eller flera avdelningar. Du kan även få jobb på ett service företag och åka runt till olika kunder för att lösa deras problem inom automation

Kostnader för eleven
Skyddskläder och kurslitteratur cirka 1300 kronor

Informationsmöte
Du som kan bli aktuell för utbildningen kallas till ett obligatoriskt informationsmöte innan antagning där du får veta mer om utbildningen och de olika yrkesområdena du kan arbeta inom. Du måste delta i informationsmötet för att kunna bli antagen till kurspaketet.

APL (arbetsplatsförlagt lärande)
Vid APL följer du din handledares arbetstider.
Under utbildningen kommer du att ha minst 9 veckor apl fördelade på två perioder.

Plats för utbildningen
Personalvägen 13. Volvo Torslanda TK.  

Utbildningsanordnare
Göteborgs Tekniska College.

Studieperioder
2018-01-08--2018-07-06
2018-08-06--2018-12-21
2019-01-07--2019-03-01
  Delkurser

 • Robotteknik
 • Avhjälpande underhåll 1
 • Underhåll driftsäkerhet
 • Ellära 1
 • Praktisk ellära
 • Elkraftteknik
 • Gymnasiearbete El- och energiprogrammet
 • Elmotorstyrning
 • Industritekniska processer 1
 • Orienteringskurs på gymnasial nivå för studieplanering
 • Matematik 1a
 • Distribuerade styrsystem
 • Mät- och styrteknik
 • Mät- och reglerteknik
 • Programmerbara styrsystem

Förkunskaper

Godkända betyg i Svenska/Svenska som andraspråk och Matematik på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper. För att tillgodogöra dig utbildningen rekommenderas att du utöver matematikkunskaper ha grundläggande datorkunskaper. Grundläggande matematik på gymnasial nivå ingår i utbildningen.

Vuxenutbildning Göteborg Stad

På komvux kan du slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier eller gå en gymnasial vuxenutbildning. Du har rätt att läsa på komvux från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Har du däremot en examen, ett studiebevis eller...


Läs mer om Vuxenutbildning Göteborg Stad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildning Göteborg Stad

Recensioner

Det finns inga recensioner för Automatiserad produktion (kurspaket)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön