Visa allastudier.se som: Mobil

Betongarbetare (kurspaket)

Vuxenutbildning Göteborg Stad
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
Kommande starter

Plats & start


Stockholm
Löpande

Stockholm
Löpande

Stockholm
Löpande

Betongarbetare (kurspaket)

Betongarbetaren är specialist på arbeten med betong, som är ett användningsbart, mångsidigt och mycket starkt byggmaterial. Betongarbetaren arbetar med armering av betongkonstruktioner.
De flesta hus vilar på en grund av armerad betong. Som betongarbetare armerar och gjuter du golv, väggar och pelare. Du kan också jämna till betonggolv med olika sorters spackel. Det blir allt vanligare med förtillverkade betongelement, t ex väggar eller fasadelement, som kommer direkt från fabrik till bygget. Betongarbetaren tar hand om och monterar elementen på plats. Som betongarbetare behöver du inte arbeta med huskonstruktioner utan det finns många andra arbetsuppgifter, t ex väg- och brobyggen. Att vara betongarbetare kan vara fysiskt krävande, men arbetet underlättas av hjälpmedel i form av t ex byggkranar och betongpumpar.
 
Branschen rekommenderar körkort men det är inget krav för utbildningen. Efter fullgjord utbildningstid gör man ett antal timmar som lärling innan man är färdig inom sitt yrke. Information om detta kan läsas på BYNs hemsida.
 
Vad är Movant? "Från jobbdröm till drömjobb"
Movant har under många år arbetat med att utbilda människor inom yrkesutbildningar. Movant  finns från Lund  i söder till Umeå i norr. Vårt koncept bottnar i att ett nära samarbete med branscher och företag leder till större chans till jobb. Vi arbetar närmare arbetsmarknaden med ett personligt utbildningskoncept.
Arbetsform och pedagogik
Vi jobbar med lärarledd undervisning, där teori och praktik på ett naturligt sätt vävs samman. Du stämmer regelbundet tillsammans med lärarna av hur dina studier går, vilket gör att du hela tiden är medveten om din utveckling.  Studietakten är individuell vilket innebär att den planerade utbildningstiden kan komma förkortas eller förlängas.
Resurser
På Movant arbetar personal med både praktisk och teoretisk kompetens. Våra yrkeslärare har själva arbetat inom den bransch de undervisar. De vet vad som krävs ute på en arbetsplats och vet därför också vad branschen kommer att kräva av dig. En del av utbildningen kommer att förläggas på ett företag och i Göteborg samarbetar vi med ett antal företag inom olika branscher. Handledarna på dessa företag är en viktig resurs och för dem anordnar vi handledarutbildningar på terminsbasis.
Movant är godkänd av Byggnadsindustrins Yrkesnämnd (BYN) som vuxenutbildare.
Studerandeinflytande
Studerande på Movant i Göteborg har alla en tilldelad mentor som ansvarar för elevens skolgång - från uppstart till avslut. Elever träffar sin mentor regelbundet för att stämma av sina studier, och komma med synpunkter på utbildningen samt avstämning av resultat och trivsel. Elever får även välja representanter till branschråden, där företag, branscher och skolledning ingår. Där har man möjligheten att påverka både innehåll och utveckling av utbildningen. Elever utser även representanter till elevråden, där man tillsammans med rektor diskuterar skolutveckling.
Lokaler och utrustning
I våra lokaler på N. Deltavägen 3 har vi teorisalar i anknytning till våra praktiska lokaler. Vårt kök är utrustad med mikrovågsugnar, kylskåp och med en större matsal i direkt anknytning.
I våra omklädningsrum får alla ett eget skåp och det finns tillgång till duschar. Allt samlat i en och samma lokal, vilket innebär att du inte behöver ta dig mellan olika verksamheter, oavsett om du har teori eller praktik.
Öppettider
7.30-16.00
Kontaktuppgifter
N. Deltavägen 3, 417 05 Göteborg
Petra Rydbacken, rektor, 0725-367220
www.movant.se om skolan
  Delkurser

 • Betong 1 lågform och platta på mark
 • Betong 2 väggar och pelare
 • Betong 3 bärlag
 • Betong 4 golv
 • Bygg och anläggning 1
 • Bygg och anläggning 2
 • Specialyrken 1
 • Husbyggnadsprocessen
 • Husbyggnad 1
 • Husbyggnad 2
 • Husbyggnad 3 ombyggnad

Förkunskaper

För utbildningen behöver du ha kunskper som motsvarar Svenska/Svenska som andraspråk, matematik och engelska på grundläggande nivå.

Vuxenutbildning Göteborg Stad

På komvux kan du slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier eller gå en gymnasial vuxenutbildning. Du har rätt att läsa på komvux från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Har du däremot en examen, ett studiebevis eller...


Läs mer om Vuxenutbildning Göteborg Stad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildning Göteborg Stad

Recensioner

Det finns inga recensioner för Betongarbetare (kurspaket)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön