Visa allastudier.se som: Mobil

Butikssäljare - Flexibla studier (kurspaket)

Vuxenutbildning Göteborg Stad
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
Startdatum: Löpande - Stockholm

Butikssäljare - Flexibla studier (kurspaket)

Utbildningen riktar sig till dig som är intresserad av att arbeta i butik med försäljning, varuhantering, kassaarbete, inköp etc.
Kurspaketet passar dig som vill arbeta som butikssäljare.
Flexibla studier betyder att du använder flera lärformer. Till stor del studerar du via datorn och har möjlighet att få träffa lärare för handledning. Du ska kunna studera självständigt och använda digitala medier. Ansöker du till flexibla studier kallas du till ett obligatoriskt informationsmöte. Du måste kunna komma till skolan för att delta i obligatoriska moment.
 
Utbildningens innehåll
Utbildningen ger dig möjlighet att utveckla förmåga att kommunicera och möta kunder på ett serviceinriktat och kvalitetsmedvetet sätt samt utvecklar förmåga att vara lyhörd och flexibel i olika försäljningssituationer och tänka resultatinriktat i dessa. Under utbildnings tid får du också möjlighet att utveckla kunskaper om säkerhetsfrågor, lagar och andra bestämmelser. 

Arbetsuppgifter efter utbildningen
Som butikssäljare arbetar du i stora och små butiker, varuhus och köpcentrum. Sådana arbetsuppgifter kan till exempel vara uppackning, påfyllning, prismärkning, exponering av varor och i vissa fall beställningar, kassaarbete samt kundkontakt i butik. Som butikssäljare är man ofta en del av ett arbetslag, där alla tillsammans har ett ansvar för arbetsuppgifterna.
Efter genomförd utbildning arbetar du som butiksäljare.

Studieperiod
2016-08-08--2016-12-30

Kostnader
Se nedan under respektive kursstart.

Informationsmöte
Se nedan under respektive kursstart.

Lärformer och APL (arbetsplatsförlagt lärande)
Du läser flexibelt. Utbildningen kräver tillgång till dator och att du genomför en betydande del av utbildningen på distans. Inom ramen för utbildningen ingår en arbetsplatsförlagt lärande (APL) period, i syfte att få chansen att praktisk öva på arbetsuppgifter inom yrket och utveckla en yrkesmässig attityd i mötet med kunder samt ta del av butikens verksamhet.
  Delkurser

  • Servicekunskap
  • Branschkunskap inom handel och administration
  • Handel specialisering
  • Praktisk marknadsföring 1
  • Inköp 1

Förkunskaper

För utbildningen behöver du ha kunskaper som motsvarar Svenska/Svenska som andraspråk på grundläggande nivå. Under utbildningen kommer du att studera via dator därför är grundläggande datakunskap önskvärt såsom e-posthantering och att söka/hantera information på Internet.

Vuxenutbildning Göteborg Stad

På komvux kan du slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier eller gå en gymnasial vuxenutbildning. Du har rätt att läsa på komvux från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Har du däremot en examen, ett studiebevis eller...


Läs mer om Vuxenutbildning Göteborg Stad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildning Göteborg Stad

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön