Visa allastudier.se som: Mobil

Fordonsteknik personbil 2 (kurspaket)

Vuxenutbildning Göteborg Stad
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
Startdatum: Löpande - Stockholm

Fordonsteknik personbil 2 (kurspaket)

Det är bra om du gillar matte när du går den här utbildningen.
Elev på personbilsutbildningen

Ett kurspaket är en sammanhängande utbildning på heltid med flera kurser inom ett ämnes- eller yrkesområde. Du läser större delen av utbildningen på plats på skolan.  Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) och du följer handledarens arbetstider.

Utbildningens innehåll
Tycker du det verkar intressant att analysera, reparera och utföra service och underhåll på fordon är detta en utbildning för dig. Utbildningen syftar till att kunna arbeta som tekniker på märkes- eller auktoriserad verkstad. Du kommer studera i moderna utbildningslokaler och både praktiskt och teoretiskt få kunskaper om fordon och komponenter. Du har möjlighet till flexibla studier, lärarledda lektioner, laborationer, APL, självstudier samt handledning. Du får använda datorbaserat studiematerial, digitala diagnosverktyg och verkstadshandböcker. En stor del av utbildningen sker i form av praktiskt arbete och laborationer på skolans verkstadslokaler och det är mycket viktigt att du är med på alla lektioner. Utan hög närvaro kommer du inte klara utbildningen. Goda kunskaper inom data och matematik är viktiga för att du ska klara utbildningen, då beräkningar inom el och mekanik ingår.  Körkort är inget krav för att delta i undervisningen, men de flesta arbetsgivare kräver det för att anställa fordonsmekaniker. Studierna är på heltid och du läser mellan 24 och 30 veckor beroende på förkunskaper och din studietakt.

Arbetsuppgifter efter utbildningen
Som fordonstekniker arbetar du med att felsöka, demontera, rengöra, kontrollera, justera eller byta ut felaktiga eller utslitna delar. En fordonstekniker har många möjligheter till varierande och spännande arbetsuppgifter. Framtida arbetsplatser kan exempelvis vara verkstäder, bensinstationer, bärgningsföretag, däcksfirmor eller transportföretag.

Studieperioder

Kostnader
Se nedan under respektive kursstart.

Informationsmöte
Se nedan under respektive kursstart.

Lärformer och APL (arbetsplatsförlagt lärande)
Du läser större delen av utbildningen på plats i skolan. Det kan ingå APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Om du gör APL följer du din handledares arbetstider. Det kan betyda att din APL börjar tidigt på morgonen, eller att du gör APL på kvällar och helger.

Kurspaketet är på 650 poäng. Det är möjligt att lägga till en preparandkurs i Matematik (KGYORI11C).
  Delkurser

  • Ellära 1
  • Orienteringskurs på gymnasial nivå för studieplanering
  • Orienteringskurs för gymnasial nivå för Ämnesintroduktion
  • Komfort- och säkerhetssystem 1a
  • Motor och kraftöverföring

Förkunskaper

Godkänt betyg i Svenska eller Svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper. Matematik A. 500 poäng från Fordonsprogrammet eller 2 års yrkeserfarenhet.

Vuxenutbildning Göteborg Stad

På komvux kan du slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier eller gå en gymnasial vuxenutbildning. Du har rätt att läsa på komvux från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Har du däremot en examen, ett studiebevis eller...


Läs mer om Vuxenutbildning Göteborg Stad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildning Göteborg Stad

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön