Visa allastudier.se som: Mobil

Golvläggare (kurspaket)

Vuxenutbildning Göteborg Stad
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
Klassrum
Startdatum: Löpande - Stockholm

Golvläggare (kurspaket)

Denna utbildning anordnas via GRvux!
Läs mer om yrkesutbildningen på: www.grvux.se 
Ansökan gör du via länken: GRvux
 
"Jobbet som golvläggare är både fritt och varierande".
elev på utbildningen

Förkunskaper
Godkända betyg i Svenska/Svenska som andraspråk eller motsvarande och matematik på grundläggande nivå eller motsvarande.

Utbildningens innehåll
Utbildningen till golvläggare ligger inom ramen för trä-betong-murinriktningen på Bygg- och anläggningsprogrammet. Utbildningsinnehållet är delvis samma som för murare eller snickare. De gemensamma delarna som är 2/3 av utbildningen syftar till att ge en bredd att stå på medan den sista tredjedelen är specialiserad på golvläggning. Det är också cirka 30 %  arbetsplatsförlagt lärande, apl, vilket innebär att du är på ett företag och tränar på olika moment i utbildningen och fördjupar dina kunskaper.

Utbildningen innehåller krav på grundläggande matematik och svenska då du exeempelvis ska räkna ut hur mycket matta du ska lägga på en yta. Det är också viktigt att du kan kommunicera på din arbetsplats och förstå instruktioner.

Under utbildningen ingår även att lära mycket om förarbetet, till exempel rivning av gamla mattor, spackling och slipning innan golvläggningen. Studietakten är individuell, vilket innebär att utbildningstiden kan variera mellan 60 och 72 veckor beroende på dina förutsättningar.

Efter fullgjord utbildningstid gör du 5800 timmar som lärling på en arbetsplats innan du är färdig inom yrket. Det motsvarar cirka 3 år. Information om detta kan du läsa på Byggnadsindustrins yrkesnämnds (BYN) hemsida. Utbildningen kräver att man studerar på heltid.

Utbildningen leder till
Golvläggare arbetar med golvbeläggningar av bland annat textil, plast, linoleum, kork och parkett. Golvläggning i våtrum är en specialitet, liksom arbeten med renovering och underhåll.
Det mesta av dagens golvmaterial läggs i stora enheter, som till exempel mattor på rulle eller parkettbrädor. Du ska också kunna utföra specialjobb, till exempel mönsterläggning av parkettgolv. Ett stort arbetsområde är våtrum.

Viktig information
Det finns inga krav på förkunskaper inom det yrke du valt, men det är en stor fördel om du har körkort eller har det på gång när du ska ut på APL och i lärlingsanställning.

Studiebesök
Movant har öppet för studiebesök varje onsdag mellan klockan 13-15.  Du får se skolan, ställa frågor till personal och elever. Kontakta Monika Rossing, monika.rossing@movant.se

Informationsmöte
Du som kan bli aktuell för utbildningen kallas till ett obligatoriskt informationsmöte innan antagning där du får veta mer om utbildningen och de olika yrkesområdena du kan arbeta inom. Du måste delta i informationsmötet för att kunna bli antagen till kurspaketet.

APL (arbetsplatsförlagt lärande)
Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. När du gör APL följer du din handledares arbetstider. Det kan betyda att din APL börjar tidigt på morgonen, eller att du gör APL på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din APL plats.

Plats för utbildningen
Norra Deltavägen 3, Göteborg

Utbildningsanordnare
Movant

Ansvarig vuxenutbildning
Arbetsmarknad och vuxenutbildning, Göteborgs Stad

Kostnader / Informationsmöte / Studieperioder / APL perioder
Se nedan under respektive kursstart. Delkurser

 • Bygg och anläggning 1
 • Bygg och anläggning 2
 • Golvläggning 1
 • Golvläggning 2 våtrum
 • Golvläggning 3 - trä och laminat
 • Gymnasiearbete Bygg- och anläggningsprogrammet
 • Specialyrken 1
 • Specialyrken 2
 • Husbyggnadsprocessen
 • Husbyggnad 1
 • Husbyggnad 2
 • Husbyggnad 3 ombyggnad
 • Orienteringskurs på gymnasial nivå för studieplanering
 • Orienteringskurs på gymnasial nivå för yrkessvenska

Förkunskaper

Godkända betyg i Svenska/Svenska som andraspråk eller motsvarande och matematik på grundläggande nivå eller motsvarande.

Vuxenutbildning Göteborg Stad

På komvux kan du slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier eller gå en gymnasial vuxenutbildning. Du har rätt att läsa på komvux från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Har du däremot en examen, ett studiebevis eller...


Läs mer om Vuxenutbildning Göteborg Stad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildning Göteborg Stad

Recensioner

Det finns inga recensioner för Golvläggare (kurspaket)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön