Visa allastudier.se som: Mobil

Kock, restaurang - komplettering (kurspaket)

Vuxenutbildning Göteborg Stad
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
Kommande starter
Stockholm
Löpande 
Löpande 
Löpande 
Löpande 
Löpande 

Kock, restaurang - komplettering (kurspaket)

 
"Min passion är att laga god mat till alla. Utbildningen ger mig nödvändiga kunskaper, ett bra nätverk och  mycket goda möjligheter till jobb!" Elev på kockutbildningen

Förkunskapskrav
Godkända betyg från kurspaket Måltidsbiträde, Restaurangbiträde eller motsvarande kunskaper.
Godkänt betyg i Sfi kurs D eller motsvarande kunskaper.

Studieform
Heltid, gruppundervisning i skolan, APL (arbetsplatsförlagt lärande) ingår.

Utbildningens innehåll
Utbildningen vänder sig till dig som har genomgått kurspaketet Måltidsbiträde, Restaurangbiträde eller har motsvarande kunskaper. En individuell studieplanering görs utifrån förkunskaper.

Du får utveckla dina kunskaper i matlagning och lära dig anpassa din matlagning utifrån lika människors behov. Du får goda kunskaper i hygien och ergonomi och lär dig om livsmedel och näringsinnehåll. Måltiden är en viktig del i människors liv och det är din uppgift att tillsammans med dina arbetskamrater se till att gästen får en trevlig upplevelse, ung som gammal. Du får kunskap om vad service är och hur du bäst tar hand om en gäst och får den att vilja komma tillbaka.

Du tränar i matlagning något av våra metodkök och i vår restaurang. Undervisningen leds av våra yrkeskunniga och erfarna lärare. Skolan har sedan länge mycket goda och etablerade kontakter med branschen och du genomför de arbetsplatsförlagda delarna (praktik) på lunchrestauranger, restauranger på sjukhus eller inom äldreomsorgen, i skolan och förskolan.

Utbildningen leder till
Efter utbildningen kan du arbeta som kock på lunchrestaurang, inom konferens, på hotell eller i storkök på sjukhus, i äldreomsorgen, samt inom skolan och på förskolor. Efterfrågan på utbildad arbetskraft är stor och arbetsmarknaden mycket god.

Vid APL (arbetsplatsförlagt lärande) inom offentlig sektor (t ex förskola, skola, äldreomsorg, sjukhus) krävs utdrag ur belastningsregistret i oöppnat kuvert.

Studiebesök
Öppet hus på Studium Restaurang Skånegatan 26 april kl. 10-12.
Du kan även mejla info.skanegatan@educ.goteborg.se om du är intresserad av att göra studiebesök på skolan.

Informationsmöte
Du som kan bli aktuell för utbildningen kallas till ett obligatoriskt informationsmöte innan antagning där du får veta mer om utbildningen och de olika yrkesområdena du kan arbeta inom. Du måste delta i informationsmötet för att kunna bli antagen till kurspaketet.

Kurs- och antagningsbesked
Du kommer att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Vi skickar ut kurs- och antagningsbesked till dig via brev.
Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet. 

APL (arbetsplatsförlagt lärande)
Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. När du gör APL följer du din handledares arbetstider. Det kan betyda att din APL börjar tidigt på morgonen, eller att du gör APL på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din APL plats.

Plats för utbildningen
Göteborg, Skånegatan 20

Utbildningsanordnare
Studium
 
Kostnader/informationsmöte/studieperioder/APL perioder
Se nedan under respektive kursstart  Delkurser

  • Hygien
  • Orienteringskurs på gymnasial nivå för studieplanering
  • Orienteringskurs på gymnasial nivå för studieteknik
  • Orienteringskurs på gymnasial nivå för yrkessvenska
  • Livsmedels- och näringskunskap 1
  • Matlagning 3
  • Specialkoster

Förkunskaper

Godkända betyg från kurspaket Måltidsbiträde eller motsvarande kunskaper.
Godkänt betyg i Sfi kurs D eller motsvarande kunskaper.

 

Vuxenutbildning Göteborg Stad

På komvux kan du slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier eller gå en gymnasial vuxenutbildning. Du har rätt att läsa på komvux från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Har du däremot en examen, ett studiebevis eller...


Läs mer om Vuxenutbildning Göteborg Stad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildning Göteborg Stad

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: