Visa allastudier.se som: Mobil

Lärling - Byggnadsträarbetare (kurspaket)

Vuxenutbildning Göteborg Stad
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
Startdatum: Löpande - Stockholm

Lärling - Byggnadsträarbetare (kurspaket)

"Härligt att hålla på med sånt man tycker om! Ett fritt jobb som är väldigt omväxlande och varierande på alla sätt."
Elev, byggnadsträarbetare

Utbildningens innehåll
En lärlingsutbildning inom vuxenutbildningen är en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Omfattningen av en lärlingsutbildning varierar men är minst 400 poäng och som mest 1600 poäng (20 - 80 veckor). Du har en handledare på arbetsplatsen och en yrkeslärare på skolan som följer dig genom din utbildning.

Du börjar med en orienteringskurs på maximalt fyra veckor. Under orienteringskursen upprättar du bl.a. en individuell studieplan och vi kartlägger tillsammans dina
förutsättningar för att genomföra en lärlingsutbildning.

Som byggnadsträarbetare lär du dig bygga hela huskonstruktioner, såsom golvbjälklag, väggar, mellanbjälklag och takkonstruktioner. Till detta kommer invändiga och utvändiga beklädnade av olika slag. Man lär sig även montera kök, dörrar,fönster och sedan även finsnickeri som listning mm. Snickaryrket är det bredaste yrket och ger utrymme för att på sikt specialisera sig inom någon del av yrket om man så önskar."
 
Arbetsuppgifter efter utbildningen
Efter utbildningen kan du söka jobb i ett branchföretag.

Informationsmöte
För att bli antagen till en lärlingsutbildning måste du delta på något av våra informationsmöten. Du måste anmäla dig till informationsmötet och det gör du på Arbetsmarknad och vuxenutbildnings webbplats (www.goteborg.se/larling).Där hittar du även information om nästa informationsmöte.

 Där får du mer och fördjupad information. I anslutning till informationsmötet anmäler du dig till den inledande orienteringskursen. Informationsmöten hålls en gång i månaden och är obligatoriskt för att du ska bli antagen.

APL (arbetsplatsförlagt lärande)
En lärlingsutbildning inom vuxenutbildningen är en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats.

Skola
Ubildningscentrum Bräckegymnasiet
Plats för utbildningen
Stora Holm, Holmvägen 81, hus B, Hisingen
  Delkurser

  • Bygg och anläggning 1
  • Bygg och anläggning 2
  • Husbyggnadsprocessen
  • Husbyggnad 1
  • Husbyggnad 2
  • Husbyggnad 3 ombyggnad
  • Trä 1 stommar
  • Trä 2 beklädnad
  • Trä 3 montage

Förkunskaper

För utbildningen ska du ha förutsättningar för studier och godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk och matematik på grundläggande nivå.

 

Vuxenutbildning Göteborg Stad

På komvux kan du slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier eller gå en gymnasial vuxenutbildning. Du har rätt att läsa på komvux från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Har du däremot en examen, ett studiebevis eller...


Läs mer om Vuxenutbildning Göteborg Stad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildning Göteborg Stad

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön