Visa allastudier.se som: Mobil

Lärling - Handel (kurspaket)

Vuxenutbildning Göteborg Stad
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
Kommande starter

Plats & start


Stockholm
Löpande

Stockholm
Löpande

Lärling - Handel (kurspaket)

Det är kul att hjälpa kunder. Sköter du det bra kan det leda till jobb.
Elev på Handel, lärlingsutbildningen

En lärlingsutbildning inom kommunal vuxenutbildning är en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Du har en handledare på arbetsplatsen och en yrkeslärare på skolan som följer dig genom din utbildning.

Utbildningens innehåll
Lärlingsutbildningen inom handel omfattar 800 gymnasiepoäng fördelade på åtta handelskurser. Utbildningen innehåller kurser inom försäljning och service, praktisk marknadsföring, branschkunskap, affärsutveckling, personlig försäljning och inköpsarbete. Utbildningstiden är 40 veckor.

Arbetsuppgifter efter utbildningen
Handel är ett brett område som ger dig möjlighet att studera som lärling inom den bransch som intresserar dig mest. Exempel på branscher är kläder, livsmedel, elektronik och inredning. Efter genomförd utbildning har du stora möjligheter att få arbete som butikssäljare.

Kostnader
Du betalar för böcker och andra läromedel.

Informationsmöte
För att bli antagen till en lärlingsutbildning måste du delta på något av våra informationsmöten. Du måste anmäla dig till informationsmötet och det gör du på Arbetsmarknad och vuxenutbildnings webbplats (www.goteborg.se/larling). Där hittar du även information om nästa informationsmöte.

Där får du mer och fördjupad information. I anslutning till informationsmötet anmäler du dig till den inledande orienteringskursen. Informationsmöten hålls en gång i månaden och är obligatoriskt för att du ska bli antagen. 

Lärform
En lärlingsutbildning inom vuxenutbildningen är en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Omfattningen av en lärlingsutbildning varierar men är minst 400 poäng och som mest 1600 poäng (20-80 veckor). Du har en handledare på arbetsplatsen och en yrkeslärare på skolan som följer dig genom din utbildning. Varje utbildning börjar med en orienteringskurs på högst fyra veckor. Under orienteringskursen upprättar du bland annat en individuell studieplan, vi kartlägger tillsammans dina förutsättningar för att genomföra en lärlingsutbildning och du blir matchad mot en lämplig lärlingsplats. Delkurser

  • Personlig försäljning 1
  • Servicekunskap
  • Affärsutveckling och ledarskap
  • Branschkunskap inom handel och administration
  • Handel specialisering
  • Praktisk marknadsföring 1
  • Praktisk marknadsföring 2
  • Inköp 1

Förkunskaper

För utbildningen behöver du ha kunskaper som minst motsvarar svenska på grundläggande nivå/svenska som andraspråk grund och matematik på grundläggande nivå.

Vuxenutbildning Göteborg Stad

På komvux kan du slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier eller gå en gymnasial vuxenutbildning. Du har rätt att läsa på komvux från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Har du däremot en examen, ett studiebevis eller...


Läs mer om Vuxenutbildning Göteborg Stad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildning Göteborg Stad

Recensioner

Det finns inga recensioner för Lärling - Handel (kurspaket)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: